O ve Bu (III)

Yazıcı-dostu sürümSend by emailPDF
Referans İçerik: 
O ve Bu (I)
Referans İçerik: 
O ve Bu (II)

O, en çok eleştiriyi, dışa bağımlılık politikaları yüzünden almıştır.

Bu da en çok eleştiriyi dışarıdan birinin (Fethullah Gülen) politikalarına bağımlılık yüzünden almıştır.

Tek parti döneminde kurulan bazı traktör ve basma fabrikaları “O”nun döneminde özelleştirildi veya ekonomik olmadıkları için kapatıldı. Nuri Demirağ tarafından kurulduktan sonra İsmet İnönü tarafından devletleştirme kapsamına alınan uçak ve uçak motoru fabrikaları, Eskişehir tank fabrikası ve Kırıkkale silah fabrikası Menderes döneminde NATO standartlarına uymadıkları gerekçisiyle kapatıldılar.

“Bu”nun döneminde Ereğli ve Erdemir fabrikaları özelleştirildi, Şeker Fabrikaları ilk önce özelleştirildi, daha sonra kapatıldı. TEKEL’in son kalan depo hizmeti bölümleri de kapatıldı, stratejik öneme sahip T.Telekom özelleştirildi.

“O”nun zamanında Ankara'da Banknot Matbaası kurularak, ilk banknotların Birleşik Krallık’ta basılmaya başlanmasından 1.200 sene sonra Türkiye Cumhuriyeti banknotlarının artık Türkiye'de basılması sağlandı.

“Bu”nun zamanında Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınması için çalışma başlatıldı.

“O”nun 1957 seçimleri öncesinde bazı bakanlarıyla beraber Said Nursi'yi ziyarete gitmesi gibi olaylar, bazı çevreler tarafından irticayı hortlatmakla ve oy avcılığıyla suçlandı.

Said Nursi’nin Amerika’daki varisi Fethullah Gülen’in Bunun icraatlarını destekler nitelikteki sözleri, “Bu”nun partisi hakkında zaten var olan irticayı hortlatma tepkilerinin daha da artmasına sebep oldu.

“O”nun zamanında İktidara karşı yazılar yazan 83 yaşındaki Hüseyin Cahit Yalçın dahil, gazeteciler birer birer hapise atılmaya başlandı.

“Bu”nun zamanında İktidara karşı yazılar yazan 83 yaşındaki İlhan Selçuk dahil gazeteci, akedemisyen, STK başkanı ve işadamları birer birer hapse atılmaya başlandı.

“O”nun Adalet Bakanı TBMM'de muhalefetin soru önergesi üzerine 1954-1958 yılları arasında 238 “gazeteci”nin iktidara karşı yazılar yazmak suçundan mahkum olduğunu açıkladı.

“Bu”nun Adalet Bakanı, hapse atılan gazeteci, akademisyen, STK başkanları ve işadamlarını Ergenekon denen hayali bir örgüt üyesi olmakla suçladı.

“O”nun zamanında “hukukun üstünlüğünü” savunan Yargıtay Başkanı Bedri Köker, Yargıtay Başsavcısı Rifat Alabay, Yargıtay 2. Başkanlarından Haydar Yücekök, Yargıtay Üyeleri Melehat Ruacan, Kamil Çoşkunoğlu, Faik Uras ve İlhan Dizdaroğlu 'görülen lüzum üzerine' re'sen günde emekliye sevkedildiler.

“Bu”nun zamanında Ergenekon Operasyonları için hukukun üstünlüğünü savunan Yargıtay’ı daha derinden ele geçirebilmek için Anayasa Değişikliği gündeme getirildi.

 

(BİTTİ)

Ümit MİNEL
iletisim@PolitikaDergisi.com

 

Yorumlar

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizli tutulacak ve açıkta gösterilmeyecektir.
Doğrulama
Dikkat: Sitemize üye olan takipçiler "Doğrulama" uygulamasından muaftır.