Ekim 2011

Somali Yardımları ve GDO Safsatasının İspatı

GDO, “açlığa çare ve yeni kaynaklara çözüm” olacağı yönünde bir inançla ortaya atılmıştı. Özellikle Afrika ülkesinde yaşanan açlık sorunu için olduğu da açıkça beyan edilmişti. Ancak bugün GDO’nun tüm ülkelerde kullanılıyor olmasına rağmen Somali’de yaşanan açlık dramı bu projenin aslını korumadığının açık ispatı.

Laikos

Yazar: 
Hasanarda DURĞUN

Geçen gün ahbaplarımdan biriyle sohbet ederken; "ben Başbakanın Laikliği savunmasını doğru bulmuyorum, bundan ötürü AK Parti sitelerinde hükümeti ve başbakanı eleştirdim" demişti.Bende hemencecik ona sordum. Peki, neden Başbakanın Laikliği savunmasını doğru bulmuyorsun, bunun eleştirilecek ne yanı var?

Uçurtmayı Vurmasınlar

Her çocuk bir uçurtmadır, günü gelince ipi bırakılıp veya kopup elden yitip gidecek olan.

Öyle düşsel iç geçirmelerle değil hislerimin yoğunluğu. Altılı yaşlarda izlediğim Uçurtmayı Vurmasınlar ile dün akşam izlediğim Uçurtmayı Vurmasınlar arasında geçen yıllarda gözyaşlarımın olgunlaştığını gördüm.

Doğru Tarih, Doğru Dil

   -Asıl Gerçek-

Tarihin geçmişi gösterme mükemmelliğinin yanında geleceğe de ışık tutma cevheri olduğu herkesin teslim etmesi gereken bir gerçeklik. En azından tarih bunu söylüyor (!).

Vefat etmeden önce mirasının bir bölümünü Türk Tarih Kurumu’na bağışlayan Mustafa Kemal Atatürk de

Kime Soralım Bakanım?

Yazar: 
Hasan BAŞDEMİR
Yazının Yazıldığı Tarih: 
30 Eylül 2011

"Diyar-ı Dicle’de bir kurt kaparsa koyunu; Yarın Adl-i İlahi sorar Ömer’e onu."

Bu mısraların sahibi ve muhatabı Hz. Ömer’dir. Ömer ismini veririz ki çocuklarımıza adaletli olsunlar diye. Tesadüfe bakın ki Milli Eğitim Bakanımızın ismi de Ömer. Makamına ve isminizi aldığınız kişiye saygımız sonsuz neticede ama Bakanım sizin ve hükümetinizin icraatları her âdemoğlunu dünyadan soğutacak türden.

Kutsal İttifaka Hazır Olun

Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, İsrail komandolarının Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda gerçekleştirdikleri saldırı ile ilgili olarak BM tarafından hazırlanan raporun New York Times gazetesine sızdırılması sonrasında yaptığı açıklama gerçekten de politika dünyasında bir şok yarattı. 

Türkiye, İsrail ve Yeni Denge

ABD’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz çıkarma sorununa ve Türkiye ile İsrail arasındaki gerginleşmeye gösterdiği ihtiyatlı yaklaşıma çok dikkat etmek gerekiyor.

ABD bu defa çok akıllıca adımlar atıyor.

Rumlar Neyi Kabul Etti ki?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun 66. Toplantısı nedeni ile temaslar yapmak üzere New York’a giden Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Rumların Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama ve çıkarma yönünde başlattıkları çalışmalarla ilgili olarak BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a dört maddelik, yapıcı, yapıcı olduğu kadar da barışçı bir öneri sunmuştu.

Süriye'de Olanlar, İngiltere'de Neden Olmadı?

Hatırlarsanız Ağustos ayı başında İngiltere'nin Tottenham şehrinde bir gencin polis tarafından vurulmasıyla başlayan ve Tottenham semtinin savaş alanına çevrilmesiyle büyüyen gösteriler, yaklaşık bir hafta devam etti. Protestolar Londra dışında Manchester, Brimingham ve Liverpool şehirlerine de sıçradı. 

Yargı Nasıl Ele Geçirildi?

Yazar: 
Alper TEKİN

AKP 2007 yılında Adalet Bakanı Cemil Çiçek başkanlığında AKP'li hukukçuların hazırladığı hakim ve Savcıların göreve atanmaları ile ilgili 5720 sayılı yasa tasarısını Mecliste kanunlaştırmıştı. AKP sınav yöntemi ile bu güne kadar 4200 Hakim ve Savcıyı atayarak mevcut hakim ve savcının yarısını göreve başlatmıştı  yani yerel yargıyı ele geçirmişti.