Yerel Seçimler ve Kürt Sorunu

Yazıcı-dostu sürümSend by emailPDF
Yazar: 
Adem SEVEN
Yazının Yazıldığı Tarih: 
21.12.2008

Yerel seçimlere üç aydan daha az bir süre kaldı. Partiler büyük bir yarışın içine girdi demek isterdim; ama bir çoğu büyük il olmak üzere çoğu belediyelerde Ak Parti kendisiyle yarışıyor. Niye mi hiç kimsenin gitmeye cesaret edemediği illlere gidiyor? Ak Parti bir çok ilde açık ara önde; çünkü referansları güçlü, yaptıkları yapacaklarının teminatı durumunda.

   Gelelim Diyarbakır başta olmak üzre Doğu ve Güneydoğu belediyelerine. Başta Diyarbakır olmak üzere kürt orjinli vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelerde sadece iki pareti var: "DTP ve AK PARTİ". Doğal olarak  CHP burada da muhalefet azınlık konumunu benimsemiş ve hiçbir iddası yok. AK PARTİ son dönemde GAP başta olmak üzere bu bölgelerde büyük atılım gerçekleştirdi. Devleti O, insanlara sevdirmeye başladı. Bunun muhafakiyetini görecektir; ama iş biraz riskli, bedel ödenebilir. Diyarbakır AK PARTİ'ye geçerse PKK bunu kaldıramaz ve bir çok mahsun ve mahsum insanın canına kastedebilir, bu çok acı olur. Onlara bu fırsatı vermemek için AK PARTİ çok hassas olmalı ,kısa dönem kâr hesapları yapmamalı ve gerekirse beş yıl beklemeli. PKK terörü bittikten sonra burada şansını yeniden denemeli. Kürt halkı bilinçlendi artık temsilcilerinin AK PARTİ olduğunun bilincindeler.

   Bu mahrumiyet bölgelerinde sadece bir parti var o da AK PARTİ. İster sevin, ister sevmeyin mevcut iktidar bu ülkenin milli güvenliği ve huzuru için olmazsa olmaz. Velev ki Ak Parti iktidardan düştü. CHP ve MHP'nin Güneydoğuya gitme cesareti var mı? Nerede kaldı Milliyetçilik, nerede kaldı sosyal demokratlık. Kusura bakmayın, bu millet artık laf değil icrarat istiyor ve yapacak olanıda biliyor.

Yorumlar

Yazık

Gap başta olmak üzere derken hangi gaptan bahsettiğinizi anlayamadım. Eğer ki bildiğimiz yıllardır emek verilen bu projeyi Ak partiye maal edicek kadar gözlerinizi yumduysanız "ne sebeble" diye sormak geliyor içimden. Sırf taraflı yazı yazmak için insanların gözünde Güneydoğu Bölgesini güvensiz vs vs göstermenin tamamen sizin artniyetinizle alakalı olduğunu düşünüyor ve sizi esefle kınıyorum.

gap

sayın Dilan dağ,GAP gb büyük bir projenin AK partiye mal edilmemmesi gerektiğini söylüyor, haklı olmakla beraber yüzde 78 de haksız; çünkü Demirel hükümeti GAP ın sadece yüzde 22 sini tamamlayabildi .AK partinin GAP a ayırdığı ödeneği gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.Güneydoğu un gerçeklerini görmeyecek kadar kör olduğunuzu düşünmüyorum .yinede incilen güneydoğulu vatandaşlarımız dan kürt orjinli biri olarak ve Doğu da yaşayan biri olarak özür diliyorum

.......

sn dadaşlider

gap projesine 1970 yılında başlanmıştır ak parti suanki iktidar parti tabiki de ilerletmek zorunda bu projeyi . neden daha önceden tamamlanmadığının tek nedeni devlet bütcesinde olmayan 32 milyar dolar dır. bildiğiniz üzere -ki bildiğinizi tahmin ediyorum/umuyorum- o zamanki iktidar bizi köle yapmak istemediğinde ımf ye ,kendi hazinemizden ayrılan ödenekle projeyi genişletmeye ilerletmeye çalışmıştır. Ve doğuda yaşayan biri olaraktan orda yaşayan diğer insanlardan değil ilk önce kendinizden özür dilemenizi ve ilk önce kendinize olan saygınızı tekrar kazanmanızı diler ve sonrasında objektif bir açıyla tekrar konuyu değerlendirmenizi umut ederim.
saygılarımla

Yazınıza inceden bir eleştiri olsun

"Kusura bakmak"
Kim kusura bakmayın der?
Birinin ayağına basan, yanlış yapan ya da yanlış söyleyen, yanlış olan...
Kusur örten kimdir ? Bu yazı içeriği için çok söz varken kendini tutan .
Biz yine de kusuru örten olarak kalalım
Ne diyelim; "Baki kalan şu kubbede bir hoş sada imiş" ... Oda bu yazıda pek söylenmemiş.
 

Seçimler ve Vaatler

Adem Seven'in yazısına birkaç yerde itiraz edeceğim.
Şurdan başlayalım:
 Arkadaşımız şöyle bir cümle kullanmış:"Ak Parti bir çok ilde açık ara önde; çünkü referansları güçlü, yaptıkları yapacaklarının teminatı "
Yaptıkları yapacaklarının teminatıysa vay halimize demek istiyorum.  Yolsuzluklar alıp başını gidiyor, ihaleler yandaş şirketlere peşkeş çekiliyor, İmar yasası kenarından delinerek bir kesim zengin ediliyor. Gladyo, Ergenekon süreciyle aklanıyor. Bol keseden vaatler verilirken, işsizlik alıp başını gidiyor. Maalesef AKP döneminde ülke dibe doğru ilerliyor ki buna mukabil AKP'nin 22 Temmuz seçimlerine göre oy kaybı yaşayacağını da seçimlerde göreceğiz.
Arkadaşımıza katılamadığım diğer bir nokta da şu: Adem demişsin ki: "AK PARTİ son dönemde GAP başta olmak üzere bu bölgelerde büyük atılım gerçekleştirdi"
GAP projesiyle ne gibi atılımlar yapılmıştır?GAP yeni bir proje midir? Kaç tane hükümet hep aynı boş vaatlerle halkı kandırmıştır?  AKP döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin GSMH'dan aldığı pay %5.3'e düşmüştür. Bırakalım AKP'nin doğuyu kalkındırmasını, dikkatlice bakarsak daha da fakirleştirdiğini görebiliriz.
Ayrıca DTP'yr karşı AKP formülü de yanlış bir söylemdir. Biri Kürt Milliyetçiliğiyle oy avcılığı yaparken, diğeri Doğu illerimizi Ilımlı İslam'ın merkezi yapmaya amaçlamaktadır. Fethullahçıların Doğu'da ki son faaliyetleri de hep bu kapsamdadır. İki partinin de birbirinden pek farkı yoktur. Doğu'da ki aşiret yapısını değiştirmeyi hiç düşünmeyip, popülizmle oy avcılığı yaptığı için; bu bölgede elbette ancak bu iki parti varolabilir.
Son olarak eğer halkımız laf değil icraat isteseydi, emin ol hiç sandığa gitmezdi. Halkımız boş lafı çok sevdiğinden (maalesef) yine düzen partileri seçimlerde başarı sağlayacaklardır. (Bu tanıma AKP'si de, CHP'si de, MHP'si de, DTP'si de dahildir.)
 
 
 
 

evet icraat gerek

gerçekten insanlar artık konuşmak değil icraat istiyor deniz baykalın yaptığı recep tayyibin hep karşısında olmak doğru olduğunu biliyor olduğu halde ama ne komik neyseyola devam etmek isteyenlerin önünü tıkamasın icraat göstersinler

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizli tutulacak ve açıkta gösterilmeyecektir.
Doğrulama
Dikkat: Sitemize üye olan takipçiler "Doğrulama" uygulamasından muaftır.