İşsizlik & Son Çare

Yazıcı-dostu sürümSend by emailPDF
Yazar: 
SADULLAH BAKIRTAŞ
Yazının Yazıldığı Tarih: 
30.05.2012

Meslek ve statü, toplumsal kabul edilmişliğin en önemli öğelerinden biridir. İnsan içtimai hayatın içinde bir rol alır ve bu rolü ile tanınır ve bilinir. Beşeri hayatın seyrine yön verdiği ve insani ilişkileri belirlediği için incelemeyi hak etmektedir.

Madem bu kadar önemli bir faktördür, o zaman ülkemizde meslek edinme imkanları ne ölçüdedir?

İmkanlar özel sektör ve devlet sektörü başlığı altında incelenebilir. Fakat özel sektör bilindiği yeterince gelişmiş bir durumda olmadığı için halkımız çareyi devlet sektörüne kapak atmakta görmüştür. Özel sektörde çalışan bir birey, almış olduğu asgari ücretle ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Her gün yürek kanı içerken yarının ümitsizliği, can kuşunu demirden kafeslerle hapsetmektedir. Onun hayalleri Kaf dağının ardındaki Zümrüdü Anka kuşunun kanatlarında gizlidir. Son çare olarak görülen devlet sektörüne adım atabilmek için eğitimli olma şartı aranmaktadır. Peki, eğitimli kesim aradığını bulabilmiş mi? Tabi ki hayır! Umutların başı olan, gelecek diye bakılan, hayallerimizdeki huzur ve refah dünyasının yeni filizlenen fidanları gençler, ağır ve sıkıntılı eğitimin nihayetinde arzuladıkları meslekleri elde edememektedirler. Teori yığını sunulan olmazsa olmaz denilen eğitimin, gerçek hayatta hiçbir işe yaramadığını üzüntü ile görmüşlerdir. Kendini yetersiz ve başarısız olarak değerlendirmeye başlayan gençlik , topluma adapte olamamakta ve özgüvenini yitirerek korkak ve pasif bir vaziyette atıl kalmaktır. Üniversiteler toplumun ihtiyacına göre değil, siyasetin çıkarları doğrultusunda kurulmaktadır. Yani üniversiteler gençliği bekletme kamplarına dönmektedir. Ümit hırsızları tarafından gençlerin geleceği çalınmıştır.

Küçük çıkarlar uğruna büyük hedeflerimizden vazgeçmemiz kendi ayağımıza balta vurmanın taa kendisidir. Ne yapalım? Alternatif iş olanakları kuralım. Kısa sürede mesleki eğitim kursları açalım. Ve ara elaman ihtiyacımızı giderelim. Ayrıca ihtiyaca göre bölümler açalım. Hazır okumuş beyinleri heba etmeyelim. Onlardan en iyi şekilde yararlanalım.

 

Sadullah BAKIRTAŞ

iletisim@politikadergisi.com

Yorumlar

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizli tutulacak ve açıkta gösterilmeyecektir.
Doğrulama
Dikkat: Sitemize üye olan takipçiler "Doğrulama" uygulamasından muaftır.