Kasım 2012

Rumlar’da Erdoğan Endişesi

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan Almanya ziyaretinde iki ayrı yerde çok önemli konuşmalar yaptı.

Durduramayacaklar Halkın Coşkun Akan Selini...

Yazar: 
Meral GÜVENTÜRK

Bir zamanlar faşist iktidarlara karşı gençlerin ağzındaydı bu şarkı. Ama Emperyalist güçler o onurlu gençliği yok etti. Zindanlarda çürüttü; astı, işkencelerin çığlıkları rüzgârlarda eridi; ama tarihe kazındı. Bu günün gençliği ile ilgisi olmayan o kahraman gençlikten kalan anılar, kurtuluş savaşındaki yiğitlerin anılarıyla aynı sonsuzu paylaştı.

Yapmayın!

Yazar: 
H. Osman SARAÇ

Nihayet Cumhuriyet bayramına da sen-ben kavgasını karıştırdık…

Tarihsel Bağın Analojisi

Yazar: 
İbrahim Kurban
Yazının Yazıldığı Tarih: 
31/10/2012

Adolf Hitler ve Benito Mussolini isimlerini gördüğümüzde kuşkusuz, ikisinin de savaş suçlusu ve kana susamış liderler olduğunu söyleyebiliriz. Bunu söylememin nedeni, yapsak da haksız olmayacağımızhalde onları kınayıp, yerin dibine batırmak değil. Bunu söylememin nedeni bu isimler arasındaki tarihsel bağı ortaya koymak ve bu tarihsel bağdan günümüze bir sonuç çıkarmak. O zaman tarihsel bağı ortaya koyup sonuçları çıkarmaya başlayalım…

Bu Kadar Atatürk ve Cumhuriyet Sevdalısı Varken…

Belki 10 yıl sonra 2022 yılında… Cumhuriyetin 100. Yılına 1 yıl kalmış… Kızım 12 yaşına gelmiş…

Korkular Ortak!

Yazar: 
SADULLAH BAKIRTAŞ
Yazının Yazıldığı Tarih: 
04.11.2012

Tahran , 1- 2 Mayıs tarihleri arasında çağımızın en önemli sorunu olan terörizm konferansına ev sahipliği yaptı.”Terörizm kurbanı İslam dünyası” konferansına 28 ülkeden düşünür ve bilginler katıldı. Bu konferansta batının neden Müslümanları terörizm ve İslam dinini de  şiddet dini olmakla suçladığı tartışıldı. Gerçi geçmişte de batıda Müslümanlara karşı karalama kampanyası söz konusuydu. Fakat 11 Eylül  2001 saldırısından sonra, Amerika ve batılı medya grupları İslam dünyasını daha bir karalamaya ve Müslümanlardan şiddet yanlısı bir portre çizmeye çalıştılar.

Çıktık Açık Alınla 10 Yıldan

Anavatan Türkiye’de 10 yıl evvel yapılmış olan seçimler gerçekten de Türkiye’nin kaderini değiştirdi. Benim gibi dıştan Türkiye’ye bakanlar bunu çok daha rahat görebiliyor.

Fareler ve İnsanlar

Yazar: 
ulaş alp

Bu kitabı okuyanınız vardır elbet. Klasik kitaplar arasında yer alır yazarı da amerikalıdır. Olayın iki karekteri öndedir. Biri iri yarı ve geri zekalıdır. Öteki de kurnaz ve de  arkadaşından faydalanmasını bilen ama dostunu da koruyan çelimsiz, güçsüz ve dik kafalı bir adamdır.   İkisi de işçidiri.  İkisinin de geçmişten kalan  ve sakladıkları sırlar vardır. İki kişinin   bildiği sır olur mu diyeceksiniz olur tabiki de neden olmasın birisi sonuçta aklı dengesi yerinde olmayan gerizekalı bir adam. fakirlik ve yokluk yıllarıdır onlarınki.  Amerikalı yazarın olağanüstü atmosfer anlatışıyla  daha da  gizemli bir olay örgüsü ile ilerlemektedir hikayeleri.  Aklınıza hiç geliyormu benim geliyor çünkü  şöyle düşünceler esiyor kafama. Bir işçinin vida kadar değeri varmıdır sizce.

Başkanlık ve Yarı Başkanlık Sistemi

Yazar: 
Halit DURUCAN
Yazının Yazıldığı Tarih: 
05.11.2012

Bilindiği üzere siyasilerimiz, yeni anayasa çalışmalarına hazırlanmaktadır. Hazırlanacak olan bu anayasa ile ülkemizin hızla yükseltilmesi ve istikrara kavuşturulması hedeflenmektedir. Şüphesiz ki istikrar denilince ilk akla gelen siyasi istikrardır. Yani, tek bir partinin iktidara gelmesidir.

Hukuk ve Vicdanın Terörle Sınavı

KCK davasından tutuklu sanıkların bazıları 56 gündür açlık grevi yapmaktalar. Başbakan Tayyip Erdoğan açlık grevlerini bir "Şov" olarak nitelerken, greve katılanların sadece bir kişi olduğunu söyledi. Buna karşılık Adalet Bakanı Sadullah Ergin açlık grevine katılanların sayısının 67 cezaevinde 682 olduğunu açıkladı.