Şubat 2012

En Büyük Düşman Kim midir?

Yazar: 
Fevzi Moray

Saygı değer  dostlarım ve silah arkadaşlarım ,  artık okuduğunuz gazeteler, üdergiler, seyrettirilen  televizyon programları, bizlere  en yakın gizli düşmanlardır.  Bu böyle biline…

Bilmem farkında mısınız,    küresel devin kontrolünde  olan  Milli Güç Unsurlarımızdan (MGU) biride  Medyamızdır.  Dünya devince bu güce hakimiyet birinci önceliktedir.

Antalya'da Kıbrıs Müzakereleri Konferansı

Antalya Kıbrıs Türk Kültür Derneği 27 Ocak gecesi, Antalya Uygulama Otelinde KKTC’nin Bağımsızlık Günü etkinliklerinin devamı olarak bir toplantı düzenledi.

Toplantının başlangıcında 27-28 Ocak 1958 şehitlerimizi ve Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş’ı anma töreni yapıldı, tüm şehitlerimize ve Denktaş’ımıza Tanrıdan rahmet dilendi.

Külliye Yapımı

Haspolat Bölgesindeki 200 dönüm arazinin Vakıflar İdaresi tarafından, açık adı Kıbrıs İlim, Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı  (KİSAV) olan bir kuruma kiralanması üzerine birçok sözler söylendi, yazılar yazıldı. Sanırım bu dünya güzeli küçücük ülkemizde sorun çıkarmak günümüzün modası oldu. KKTC’ye yatırımcı gelsin, yatırım yapsın diye çalmadık kapı, dile getirmedik rica bırakmayız ama birileri çıkıp gelince, kendisini bıktırır, çekip gitmesi için her tür yolu deneriz.

Fransa'nın Ermeni Yasası ve Yerli Otomobil

Günlerdir yerli otomobil konusu gündemde. Bildiğiniz gibi yerli otomobilin TOFAŞ’da üretilmesine karar verildi. TOFAŞ zaten fabrikasında ürettiği tüm modelleri neredeyse yerli üretiyordu. Sadece motorlar İtalya’dan geliyordu. Bir de tabii ki isim hakkı FİAT’a aitti. Yani anlayacağınız aslında TOFAŞ yıllardır yerli otomobil yapıyordu. Sadece motorlar ve isim hakkı dolayısıyla fabrikadan çıkan otomobillere FİAT markası veriliyordu.

Zamanın Stratejik Muamması: Osmanlı-2

Yazar: 
Koray CANSES
Yazının Yazıldığı Tarih: 
18.01.2012

Yeni Osmanlıcılık adı verilen ve sağ-islamcı-muhafazakar neşriyatın sıklıkla öne sürdüğü bir tanım içermekte.

Bu tanımdan amaçlanan Genç Türkiye ile birlikte gelişen modern devlet mekanizmasının dinamo motoru olan laiklik ilkesinin bir evrimden geçirmek isteği olduğu açıktır. Bu da daha çok tarihsel olmaktan çok dış siyasa ve güncel dinamikler arasındaki çatışmanın ürünüdür.

Hukuk Fakültelerinin ve Baroların Varlık Nedeni Nedir?

Yazar: 
Burhan İŞCAN
Yazının Yazıldığı Tarih: 
26.01.2012

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI’NA

Türkiye Barolar Birliği’nin, “Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı' hakkında kamuoyuna yönelik basın açıklaması” nı esefle okudum. 

Yıldönümünde "Arap Baharı", Değişen Ne?

14 ŞUBAT, Arap Baharı’nın patlak verdiği tarihti.

Üzerinden bir yıl geçmiş.

Kanlı sokak gösterileri ve halkın bitmek tükenmek bilmeyen direniş azmi, Arap Baharının en önemli unsurları olmuştu.

Devlet Denetleme Kurulu’nun Şaşırtıcı Tespitleri

Ağır ceza mahkemesi bir cinayet davasına bakıyor.
Yani cinayetin delillerini inceliyor, sanıkların suçluluk derecelerini tespite çalışıyor ve teknik deyimi ile “muhakeme” yapıyor, olayı sorguluyor…
Ama yetkili ve görevli ağır ceza mahkemesinin dışında ve ondan bağımsız olarak Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu [DDK] da aynı olayı soruşturuyor. Delilleri topluyor, suçu işlediği iddia edilen kişilerin sorumluluk derecelerini araştırıyor.

Var mı Öyle Bir Babayiğit?

Yazar: 
Dr. Gökhan Cebeci

 

‘Ne mutlu Türk’üm diyene! yazısı dağa taşa yazılmasın, kaldırılsın.’
 
‘Andımız okunmasın.’
 
‘Gençliğe Hitabe okulların duvarlarından indirilsin.’
 
‘Anıtkabir eski Yunan tapınaklarına benziyor.’

Bedel

Yazar: 
Deniz BORAN
Yazının Yazıldığı Tarih: 
29/01/2012

Türkiye'de ''aydın'' olmanın bedeli çok ağırdır.Osmanlı'dan bu yana, çok zorlu koşullarda yetişen; hatta kendi kendilerini yetiştiren az sayıdaki aydınımıza reva görülenler, ülke olarak demokrasiyi ne kadar içselleştirebildiğimizi de göstermektedir.