Ocak 2012

Nefret Suçları

Yazar: 
Melis ÖNER

Farklı etnik gruplar arasındaki uçurumların arttığı ve bunun sonuçlarının gittikçe ağırlaştığı günümüz dünyasında çeşitli akımların uzantısı haline gelen söylemleri ve bunun neticesinde işlenen suçları ifade eden nefret söylemi ve nefret suçlarının ortaya çıkışı aslında  uzun zaman öncesine dayanmamaktadır.

Yazarımız Prof. Dr. Ata ATUN'un Başarısı

Değerli Politika Dergisi takipçileri;

Yazarlarımızdan Sayın Prof. Dr. Ata ATUN, KADEM Araştırma Şirketi tarafından Aralık 2011'de Politika Dergisi üzerinden yapılan kamuoyu yoklamasına göre, KKTC'de en çok okunan dördüncü köşe yazarı olarak tespit edilmiştir. Tüm Politika Dergisi yönetimi olarak, Sayın Yazarımızı kalpten tebrik ediyor ve Politika Dergisi'ne yaptığı tüm katkılardan ötürü tekrar teşekkür ediyoruz.

Doğu, Batı ve Biz

Yazar: 
Aziz KARAYEL
Yazının Yazıldığı Tarih: 
04.02.2012

Herhalde dünyada kimlik karmaşasını bizden daha fazla yaşayan bir toplum olsa olsa Ruslardır.Onlar da ünlü “Deli Petro”larından beri bunu sorguluyorlar.Peki biz?. Doğulu muyuz yoksa Batılı mıyız ? Neredeyiz?Tabii bunun nedenleri fazlasıyla.Avrupa ile Asya’nın arasında olmamız,zamanında üç kıtada hüküm sürmüş bir devlet mirası ,1923 de yaşadığımız kültürel devrim vs…

Ucuz Kahramanlığı Bırakın, Olan Bitene Bakın!

Yazar: 
Taylan ÖZBAY
Yazının Yazıldığı Tarih: 
01.01.2012

Tamam, komplo teorilerini çok seviyoruz.

Tamam, Uludere olayındaki istihbaratın kaynağı, bir büyük oyunun deşifre olmasını da sağlayabilir.

Ama ne komplo teorileri üzerinden, ne de varsayımlardan yola çıkarak böylesi önemli bir konuda tepkiler ortaya koyabiliriz.

Badem Bıyıklıların İstihbaratı Bu Kadar Olur

Kaçakçılık ile ilgili şu bilgileri, Güneydoğu’da görev yapan tüm devlet personeli bilir.

• Bölgede kaçakçılığa gitmek yasadışı olmaktan çıkmıştır, askerin ve devletin bildiği herkesin yaptığı bir uğraş haline gelmiştir. 12-16 yaş arasındaki çocuklar kaçakçılık yapmaktadır. Çocuklar dersten çıkıp kaçakçılığa gidiyorlar.

Yazarlarımızdan Prof. Dr. Ata ATUN İstanbul'da Konferans Verdi

 

Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Cumhurbaşkanı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ata Atun, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), İstanbul Rasimpaşa Şubesi tarafından, Kadıköy Belediyesi'nin de katkılarıyla 25 Aralık 2011 Pazar günü Saat 13.30’da Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salonda, Kıbrıslı Türklere 21 Aralık 1963 gecesi yapılan Kanlı Noel saldırısının 48. Yılı nedeni ile düzenlenen Anma Töreninde katılımcılara Konferans verdi.

Rumlar Müzakereden Kaçıyor

Gerçekte yıllardır Rumlar, 1968 yılından beri sürdürülmekte olan müzakereleri bilinçli bir şekilde baltalıyorlar.

Ne vakit müzakereler kendi istekleri doğrultusundan çıkmaya meyletse hemen bir bahane buluyorlar ve müzakereleri çıkmaza sokuyorlar.

Nasıl olsa kaybedecekleri bir şey yok.

Atatürk'ü Anlamak

Yazar: 
Vural Gündüz

Atatürk, her konuda olduğu gibi, sorumluluk konusunda da en yakın arkadaşlarından en sade vatandaşa kadar daima örnek olmuştur. Atatürk'ün hayatının hiçbir dönemi yoktur ki, sorumluluk bilincinden uzak kalsın.

Tarih yazdığının bilincinde olan Atatürk, tarihe karşı sorumluluğunu daima yerine getirmiştir. O; "Her an tarihe karşı, cihana karşı hareketimizin hesabını verebilecek bir vaziyette bulunmak lazımdır. (1930)" derken, sadece Türk milletine değil tüm insanlığa karşı taşıdığı sorumluluk bilincini açıkça ortaya koymaktadır.
 

Cumhurbaşkanı ve Yetkileri

Aslında kafamdakileri yazıya dökebilmem için “KKTC Cumhurbaşkanı Kimdir, Nedir ve Cumhurbaşkanının Yetkileri Nelerdir” başlığını kullanmam gerekirdi ama bu denli uzun bir başlığın da okuyucuyu daha yazıyı okumadan yoracağı kesin.

KKTC’de Cumhurbaşkanı ile KKTC Meclisi farklı konumda ve yetkilerde.

İran Dış Politikasını Velayet-i Fakih Kurumu Üzerinden Okumak

Yazar: 
Mehmet Alaca

Güçlü yapısı ve köklü devlet geleneği ile tarih boyunca Ortadoğu’nun başlıca aktörlerinden olan İran, 1979 İslam devriminden sonra hem iç politik sisteminde hem de dış politikasında köklü değişiklikler yaşamıştır. Dış politikasının önemli parametreleri olan bölgesel/küresel ölçekli tehdit algıları ve Şiilik dinamiğini, devrim temelinin en önemli kilometre taşları Velayet-i Fakih ve rejim ihracı politikaları ile inceleyebiliriz.