Aralık 2009

Başbakansız Başbakanlık +18

İşsizlik yok,

Ekmeğe dahi muhtaç olan insanlar yok,

Halkın refahı yüksek,

Fabrikalar batmadı,

Eğitim Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda ilerliyor çağdaş seviyelere doğru,

Atatürk her fırsatta karalanmıyor,

Okuma hakkı eşit olarak dağıtılmış,

Cumhuriyetin kuruluş aşamasında birlikte mücadele edip ulus kavramını oluşturanlar ayrıştırılmıyor,

Din siyasete alet edilmiyor,

Demokrasi araç olarak kullanılmıyor,

Öğretmenler el üstünde tutuluyor,

İşçisi memuru aldığı maaştan memnun,

Ölüsü Olan Birgün, Dirisi Olan Hergün Ağlar

Referans İçerik: 
Her şeyimiz Apo Oldu!

 

   Tarih, 15 Şubat 1999 (Bazı kaynaklarda 16 Şubat olarak da belirtilir).
   Biri tanıdık, diğeri yüzü gizli, iki insan konuşuyorlar. Aralarındaki diyalogun bir kısmı şöyle:
   X: Abdullah Öcalan Memlekete hoş geldin. Nasılsın?
   Abdullah Öcalan: Sağol, iyiyim.
   (…)
   X: Sen şimdi bizim misafirimizsin. Rahat ol. Yani kendini öyle sıkıntıya sokma. İstediğin bir şey varsa…
   Abdullah Öcalan: Ben ülkemi severim. Annem de Türktü.
   X: Biraz daha yüksek sesle konuşabilir misin?
   Abdullah Öcalan: Eğer bir hizmet imkânım olursa yaparım. Onun dışında bana bir şey söylemeyin. Eğer bir hizmet gerekirse yaparım.
   (…)
   Abdullah Öcalan: Pek sevindiğim bir nokta var. Eğer dikkat edilirse aslında konuşulacak bir konu bu. Ama içime öyle doğuyor ki. Gerçekten iyi hizmetler yapacağıma inanıyorum.
  
   O gün, yakalanması için yıllarca uğraş verilen Abdullah Öcalan, yakalanış sonrası senaryosu, baştan oluşturulmuş gibi getirilip İmralı’ya konuldu. Sanki yıllarca yakalar yakalamaz İmralı’ya götürürüz tarzında bir plan yapılmış gibi.

 

Emekleye Emekleye Yaşamak...

Yazar: 
Celal ŞEKERCİ

İki iş arkadaşı mesai bitimine yakın kendi aralarında dertleşiyorlardı.Biri diğerine;

-Hiç düşündün mü eline müdür maaşı geçse ne yapardın?

-Onu bilmiyorum ama, müdürün eline benim maaşım geçse ne yapardı, çok merak ediyorum...

Tarihi Fırsat, Tarihi Fiyasko

 

 

Günlerdir sokaklar savaş alanı gibi,

Çocuklar ön saflarda yerini alıyor,

PKK yazılı bezler asılıyor,

DTP alenen PKK’yı destekliyor,

Öcalan serbest bırakılsın deniyor,

Sınırda çiçeklerle karşılan 29 terörist içimizde eylemlerini hazırlamaya devam ediyor,

Askerlerimiz şehit oluyor, gazi oluyor,

Emine Ayna (TBMM/Milletvekili) ortalığı kan gölüne çeviririz diyerek tehdit ediyor,

Halk Devletine milletine karşı isyana teşvik ediliyor,

 

Tüm bu gelişmelere rağmen;

 

İlle de Kürt açılımına devam deniyorsa şayet; bir yeri düzeltmekte fayda var.

 

Kürt sorununa ilişkin yapılan Kürt açılımı; sorunların gerçek entelektüel geçmişi bilinmeden yapılan yanlış hesaplar ve yanlış yönetimler sonucu “PKK terörü örgütü açılımına” dönüşmüştür. Ne acıdır ki demokrasi çemberine dahi girmeyen bu açılım bumerang gibi ülke aleyhine dönüşmüştür.

Ayrı(ca)lık...

Yazar: 
Celal ŞEKERCİ

           Uzun zamandır düşünüyorum bu AÇILIM olayını.Hatta kaleme almadan önce bekledim belki yargısız infaz yaparım yada haksızlıkla sert eleştiririm bu açılım taraftarlarını diye...Görünen odur ki açılım daha çok ülkenin belli bölgesini koparmak isteyenlerin işine yaradı.Yani açılım, açmadı bizleri.Çünkü çocuk oyuncağına çevirdiler bu projeyi.Hükümete baktığımız zaman kadronun çok iyi olduğunu ve bu kabinenin önceki kabinelere nazaran çok daha iyi işler başarabileceğini düşünmek çok zor değil.Hakikaten başardılar...O kadar çok işler başardılar ki Avrupalı Devletlere mi yaradı bu icraatlar yoksa biz vatandaşlara mı düşünmek lazım.Yaklaşık üç ay öncesinde Sn. Atalay demokrasi adı altında kürt vatandaşlarımıza bazı ayrıcalıklar verileceği ve Türkiye'nin daha demokratik ülke olma yolunda ilerleyeceği hakkında malumat vermişti.Şimdi gelelim biraz açılımı açmaya...Türkiye Cumhuriyeti anayasasında belirtildiği üzere ÜNİTER bir devlettir.Yani Türkiye Cumhuriyeti TEK ANAYASA,TEK BAYRAK ve TEK DEVLET'den oluşur.Bunlardan birisini dahi değiştirmeye çalışmak anayasal bir suç teşkil eder.Ülke coğrafyası içerisinde değişik etnik kökene sahip olan vatandaşlarımız yaşamaktadır.Ama hepsinin taşıdıkları NÜFUS CÜZDANI aynıdır. Üstelik bu nüfus cüzdanında ETNİK KÖKENİ ile ilgili bir bilgi de bulunmamaktadır.

Hangi İslam: Kadın (2)

Yazar: 
Mustafa Çelebi
Yazının Yazıldığı Tarih: 
15.11.2009
Referans İçerik: 
Hangi İslam (1)

Bu bölümü Kadınlara ayırmak istiyorum, nitekim hem kadını yüceltmek amaçlı, hem de kadınların, din adı altında maruz kaldıkları saçmalıkları anlatmak için.

ŞEHİT KARDEŞİM

Yazar: 
Melike Kurtuluş
Yazının Yazıldığı Tarih: 
9 Aralık 2009

Öncelikle, Türklüğü, Türkiye Cumhuriyeti devletini, vatanı, bayrağı, toprağı, birliği ve beraberliği, şehidin anasının, kardeşinin yüreğindeki sızıyı, gazinin yarasını HİSSEDEBİLMEK gerekir. Bunları hissetmek demek açılım diye bir kavrama inanmamak, açılımın konusunu etmemeyi, edememeyi yaşatır zaten. Açılım diye inleyen siyasetçilerin, gazetecilerin, TV programı sunucularının kardeşleri, yeğenleri, akrabaları şehit olmadıkları için, gururla şehit verip, oğlunu gurursuzca terörle barışmayı kabul etmenin ne acı bir şey olduğunu anlayamazlar. Vatanını seven bizler şehit olan her TÜRK askerini kendi kardeşimiz, yeğenimiz olarak gördüğümüz için bunun ne acı bir durum olduğunu anlıyor ve açılım patavatsızlığını kabul etmiyoruz.

25 yıldır bu terörün ülkemizde devam etmesinin en güçlü kaynaklarından birisinin, bugüne kadarki gelmiş geçmiş hiçbir milletvekilinin, bakanın, başbakanın, danışmanlarının, meclis başkanlarının, valilerin aslan parçası evlatlarının şehitlik mertebesine ulaşıp ailelerine evlat acısını yaşatmamalarıdır. Ailelerinde bu acıdan korkup çocuklarına 21 günlük askerlik yapabilme imkânlarını sağlamalarıdır. Bu durum yukarda bahsettiğim HİSSEDEBİLMEK eksikliğini yaşamalarına neden oluyor. Aldıkları bugün 3 şehit 5 şehit 7 şehit var haberlerine Türkiye’de maalesef bunlar yaşanan durumlar tepkisi vermekle yetiniyorlar.

“Çukurlar” kanla + dolar !

Çukurlar; Kanla + Dolar

Beyaz bir mintan giydiydi de
Gidiş o gidiş işte
Ne içindeki ne tabut ne üstündeki namus
Ne sonrası uçması demir kanatların, büyük bir sessizliğe gömülen beden üzerinden ses hızında
Hiç kimse anlatamaz bana
Gönderden inerek kuru tahtadan tabuta sarılmasını
yedi bin kez bayrağın
Kazma kazma
Kürek kürek “açılım”
En sevdiği şairden okusun birileri şimdi
Ey mezar
sen bir buçukluk çukursun
“Alçaklık mertebeymiş” bellesin belletenler !
“Çukurlar” kanla + dolar !

Erdinç AYDIN

Acil Demokrasi

Yazar: 
Hakan Koruk

ACİL DEMOKRASİ
Çok değil daha 45 gün önce Cumhuriyetin 81. yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Ancak 81 yıllık cumhuriyet tarihinin en utanç verici günlerini de son günlerde hep birlikte yaşıyoruz.
Büyük ağabeyimiz Amerika için meclisten bir hışımla Amerikan askerlerinin kıçını toparlamak ve ayaklarını yıkamak için Obama ile görüşmeye giden BOP eşbaşkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile birlikte Amerikan işbirlikçilerinin bu kadar çok olması, Türk ulusuna, bu siyasetle artık cumhuriyetin 100. yılını kutlayamama tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu düşündürüyor…

TÜRKİYE’YE DÖNÜP PARTİ KURMAK İSTEYEN OSMAN ÖCALAN, APO’NUN YEDEK TAŞERONU MU?

Yazar: 
Sinan Sungur

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi ve örgütün eski yöneticilerinden Osman Öcalan, bir süre önce Taraf gazetesine ilginç bir açıklama yapmış ve “Devlet adına bir grubun kendisiyle görüşerek Türkiye’ye dönüp siyaset yapmasını istediğini” belirtmişti.

AKP’den bazı milletvekillerinin de “açılım” kapsamında, PSK (Kürdistan sosyalist Partisi) kurucusu ve eski lideri Kemal Burkay, DEP eski lideri Yaşar Kaya, sanatçı Şıvan Perwer ve daha birçok kişi ile de yurt dışında görüşerek, onları, cezai takibata uğramayacakları yönünde güvence verip Türkiye’ye dönmeye davet ettikleri biliniyor.

Akabinde ise 2004 yılından beri “PKK dışında” olduğu iddia edilen Osman Öcalan, Türkiye’ye dönüp parti kurma hazırlıkları bağlamında, PSK eski lideri Kemal Burkay, KADEP lideri Şerafettin Elçi, kapatılan DEP eski lideri Yaşar Kaya, Yüksekova eski Belediye Başkanı Necdet Buldan gibi şahıslarla Duhok’ta görüşmeler yapıyor. PKK’dan ayrılmış olan Avrupa’daki bazı kişilerle, PWD yetkilileriyle ve Güneydoğu’daki bazı dindar-muhafazakâr Kürt kesimlerle de temas kuruyor, yeni parti için destek istiyor.