Ekim 2008

Politika Dergisi Sayı 8

Fatma Nur SERTER Hakkında

Çok Değerli Okurlarımız; Bugün (01.08.2008) çıkaracağımız 8. sayımızda yer vereceğimizi açıkladığımız Sayın Fatma Nur SERTER Mülakatı ne yazık ki yayınlanamayacaktır.

 

12 Eylül’ün Ardından (1)

    12 Eylül darbesi, günümüzde farklı ideolojilere mensup insanlar tarafından da eleştirilmekte, ordunun yönetime el koyması anti-demokratik bir hareket olduğundan işkencelerin ve katliamların olması doğal karşılanmakta,  tüm darbeler “işkence-katliam” getirir tezi basında uzun zamandır işlenmektedir.

Nutuk Attım Lütfen Tutun!

Yazar: 
Naile DUMAN

   Zor olduğuna inanamıyordum. Anlamak zor olabilirdi; ama anlamaya çalışmak zor olmamalıydı. Neleri anlamıyorduk ki! Abuk sabuk siyaset kavgalarını, sanatçı diyaloglarını, yabancı medyayı, hayvanları, bebekleri, insanları anlamıyorduk; ama Arapçayı anlıyorduk. Anlamak zor olmamalıydı.

Türkiye’de Özelleştirme

Yazar: 
Tümur Veysel Doğruok

   Türkiye’de özelleştirme, hepimizin bildiği üzere, çok tartışmaya konu olan, önemli bir uygulamadır. Özelleştirme ve kapsamı, felsefesi, amaçları, vs nelerdir?

Ermenistan Ziyareti ve Sonrası...

Yazar: 
Burak İNAN

   6 Eylül’de, Türk milli takımı ile Ermenistan arasında, Erivan’da bir futbol müsabakası oynandı; ama yaşananlar, bir futbol maçının çok ötesine geçti.

Dinsel İç Dökümler (1)

Yazar: 
Naile DUMAN

   İzliyorum uzaktan, sizler gibi. Hani Müslüman olup, aslında; ama aslında değilmiş gibi… Öyle diyorlar ya, dindarlar. Üstelik gözlerinin önünde “Kanal <?xml:namespace prefix = st1 />7” ve “Deniz (Keriz) Feneri” davası da patlamışken, ayyuka çıkmışken; hem kendileri, hem kendilerinden gördükleri nasıl tam Müslüman oluyorlar, hâlâ çözebilmiş değilim.

Ayıbı Ayıp ile Örtmek

Yazar: 
Özcan NEVRES

   Deniz Feneri rezaleti ayyuka çıktığı halde, bunu gözlerden uzak tutmak için yeni rezaletler halen ortaya saçılıyor. İnsana “haydaa” dedirtecek kadar çok yeni tutuklama var. Nurseli İdiz ve Sisi, Ergenekoncu imişler. İlk Ergenekoncuların tutuklamalarının üzerinden neredeyse bir yıl geçti; ama henüz ne yargıya çıkarılan var, ne de haklarında bir iddianame.

Reja Ederim Uyu Rejep

Yazar: 
Sevda EĞER

Aşkta gurur yoktur<?xml:namespace prefix = o />

Yeşilçam’a esefle sunulur

Politika Dergisi - Ali Müfit Gürtuna Mülakatı

PD Roportaj Ekibi: 
Gökhan DAĞ
PD Roportaj Ekibi: 
Yamaç KONA

   Ali Müfit GÜRTUNA Kimdir?