Ağustos 2008

Politika Dergisi - Murat Özkan Mülakatı

PD Roportaj Ekibi: 
Emrah ÖZDEMİR
Yardımcı Ekip: 
Atilla DEMİR

 

  Murat ÖZKAN Kimdir?

 

   Murat Özkan, 15 Eylül 1963'te Giresun Tekke'de doğdu. Babasının adı Halis, annesinin adı Ayşe'dir. Mülki İdare Amiri; Belçika'da IFCAT Dil Enstitüsü'nde Fransızca eğitimi aldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nü bitirdi. İngiltere'de MLS College'de İngiliz Kamu Yönetimi eğitimi gördü. Yüksek lisansını TODAİE'de Kamu Yönetimi alanında tamamladı. Akdağmadeni ve Karakoyulu'da Kaymakamlık, Van'da Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Sultanhisar ve Ardeşen'de kaymakamlık görevini yürüttü. Mülkiye Müfettişi ve Mülkiye Başmüfettişi oldu. 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce orta düzeyde Fransızca bilen Özkan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

(Not: www.tbmm.gov.tr adresinden alınmıştır.)

Anthony Giddens; Modernleşme Kuramı

Yazar: 
Asaf Şimşek

 

Darbeler Ülkeyi Nereye Götürür? (2)

Bir önceki yazımda, 60 darbesinin siyasi niteliklerini, darbenin iktisadi yapıyı nasıl etkilediğini ortaya koymuş ve yazımın sonuna şu notu eklemiştim:

 

 

P—Müzik: Modern Bireyin Bunalımı: The Wall

 

   Emrah ÖZDEMİR

Sosyal Devlet

Yazar: 
Taşkın Yayla

   Anayasa’nın 2. maddesi:

P—DVD: Die Blechtrommel (Teneke Trampet)

  

Derleyen: Emrah ÖZDEMİR

Kimlik

Yazar: 
Miraç ÇEVEN

<?xml:namespace prefix = o /> 

   Kimlik; bir toplumun ne olduğunu, ne için var olduğunu, nereye doğru ilerlediğini ve kendini ne olarak kabul ettiğini gösteren bir belgedir. Cebinizdeki kimlik kartından bahsetmiyorum.

P—Kitap: Seçkiler

Thomas More : Ütopya

 

Türban Meselesi

Yazar: 
Erdal ALTUN

 

   Güncelliğini yitirmeyen ve her an ortamı ısıtmak için kullanılabilecek ‘türban meselesi’, sağcısından solcusuna tamamen oy toplama gereci olarak kullanılan bir materyal halini almıştır.

Politika Dergisi - Fırat Özdemir Mülakatı

PD Roportaj Ekibi: 
Emrah ÖZDEMİR

Fırat ÖZDEMİR Kimdir?