Genelkurmay Harddiskleri ve Süper Hakim

Yazıcı-dostu sürümSend by emailPDF

Bundan yaklaşık bir ay önce Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından yapılan soruşturma aşamasında Genelkurmay Başkanlığı'nca işletilen internet siteleriyle ilgili bilgisayarların imajlarının alındığı yönündeki beyanlar üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı’na müzekkere yazılarak yapılan soruşturma kapsamında alınmış tüm imajların 13. Ağır Ceza’ya gönderilmesine karar verilmişti. Genelkurmay’ın istenen belgelerin ‘devlet sırrı’ olabileceğini belirtmesi üzerine incelemelerin bizzat naip hakim tarafından yapılmasına karar verilmiş, bunun üzerine yaklaşık 3 milyon belge üzerinde araştırma yapılmıştı.

Bu belgelerden altı yüz bini aşan belgenin özel bir şifreleme yöntemiyle şifrelendiği naip hakim tarafından hazırlanan raporda ifade edilmişti.

Bu haber üzerine Rasim Ozan Kütahyalı der ki;

“Gelen harddiskler üzerinde incelemeyi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi naip hakim Hüsnü Çalmuk yaptı. Bu harddisklerde 3 milyon belgeye ulaşan Hakim Çalmuk, bu belgelerden 600 bin belge özel şifreli olduğu için inceleme yapamadı. Bunun üzerine mahkeme, Genelkurmay'a yazı yazarak söz konusu dosyaların şifrelerini istedi. Hakim Çalmuk, şifresiz belgeler üzerinde yaptığı incelemenin ardından 200 sayfalık bir rapor hazırlayarak mahkemeye sundu... Yarın okuyup, incelediğim bu raporun özetini size geçeceğim ve bu rapordan bazı çok önemli bulguları sizlerle paylaşacağım..”.

Şu 200 sayfalık raporu hiç merak etmiyorum doğrusu. Çünkü 3 milyon belge var ortada… 3 milyon rakamı dile kolay gelebiliyor belki ama şöyle bir oturup düşünün, sadece saymaya kalksanız, 1 rakamı söylemeniz 1 saniye sürse ki bu rakamlar 3-5 haneliye gelince hızınız birhayli yavaşlayacak, hiçbir şey yiyip içmeseniz bile, 3 milyona kadar saymanız 34 gün sürüyor.

Yani bu süper hakim bu belgeleri sadece mesai saatleri içinde incelese ki tekrar, bir belgeye 1 saniye baktığını düşünsek ve şifreli 600 bin belgeyi bunun içinden çıkartsak, 74 gün sürüyor, yani yaklaşık 1,5 ay… Kaldı ki bu belgelere bırakın incelemeyi 1 saniye baktığını öngördük ve hakimin Cumartesi-Pazar günleri 9 saat çalıştığını düşündük…

Bu yüzden ben bu 200 sayfalık raporda ne yazdığını hiç merak etmiyorum çünkü bu hesaba göre 1 saniyenin bile altında incelenmiş! belgeler için yazılacak rapordan ben hiçbir şey beklemem.

Rasim Ozan Kütahyalı misyonu gereği bu rakamsal mantıksızlığı görmemiş veya görmezlikten gelmiş olabilir ancak okuyucuların bu konuda dikkatli davranmaları ve her köşe yazarına inanmamaları gerekmektedir.

Yorumlar

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizli tutulacak ve açıkta gösterilmeyecektir.
Doğrulama
Dikkat: Sitemize üye olan takipçiler "Doğrulama" uygulamasından muaftır.