Ekim 2012

Sosyal Medya Üzerine Kişiler Üzerinden İnceleme

21.yüzyılın bilgi çağı olmasına karar verilmesinden sonra, birçok alanda hayatın hız kazanması doğal bir sonuçtu. Ortada Kızılderili olmadığına göre dumanla haberleşmenin ve benzeri iletişim aracının miadı doldu. Artık mektup, yalnızca hapishanelerden dışarıya yazılmaktaydı ve bu yüzden cezaevlerinin tarihin çok gerisinde kaldığına dair akıl yürütmek, zor olan bir şey değildi.

Bundan Sonra ki Kongrede Apo'yla Gurur Duymak Üzere...

Gördünüz  rezilliği! “Bırakın PKK’lıyı, bir kedi dahi vermem Türkiye’ye” diyen adamla AKP’liler gurur duyuyormuş!!! Saddam’ın elinden kurtulmak için Türkiye’ye sığınan adamın neyi ile gurur duyuyorlar anlamış değilim. Şu ülke için son zamanlarda bir şey yapmamış adamla gurur nasıl duyulur, bir bilen varsa bana anlatsın.

ABD Kongresinde Kıbrıs Türk Günü

ABD Kongre Binasında organize edilen “Kıbrıs Türk Günü” ile ilgili haberleri iftiharla okudum. ABD’de yaşamayan, böylesi bir etkinliğin ne kadar önemli olduğunu tam olarak kavrayamaz. Son derece zordur Rum Lobisin koyduğu engelleri aşmak ve böyle bir sosyal etkinliği hayata geçirmek.

Savaş Borozanlığı

Neymiş? Akçakale’ye düşen top mermisinin senaryosu ABD’de Brookings Enstitüsünde yazılmışmış! ABD bunu her zaman yapar ki! Bunu bilmiyor musunuz? ABD, Dünya’da ki tüm kritik noktalar için oyuncuları toplar, bir olay ortaya koyar ve oyuncuların bilgi birikimleriyle, bu oyunu doğaçlama oynamalarını ister. Bu olacaklar için smilasyondur. Biz de TSK bu gibi smilasyonlar yapamaz. Yaparsa Balyozcu olarak hüküm giyer!

Tabiat

Yazar: 
ulaş alptosun

Tayyip ne demişti; "Askerlik yan gelip yatma yeri değil..." Kendi oğlu nasıl dövizli askerlik yaptı ve bunun vatana millete nasıl faydası oldu kimbilir. Dershanede, okullarda  insanlar "üniversite öğrencileri" dövizli askerliğin fiyatını düşük buluyordu, bazıları ise rakamı bunun vatanın diğer evlatlarının  da faydalanması için yüksek buluyordu.

Vicdani Red Açıklaması

Yazar: 
Erdal Ergüler
Yazının Yazıldığı Tarih: 
06.10.2012

Basına Ve Kamuoyuna 

Bu belge ile askerlik hizmetini yapmayı reddettiğimi ilan ediyorum.

Suriye’nin Geleceği Tarihinde Yazılı

Orta Doğu’da yaşayan ve bölge ile bağı olan birçok insanın merak ettiği konu Suriye’de muhaliflerle Esad yanlılarının çatışmasının sonunda nelerin olacağı.

Meclisten Geçen Tezkere Ulusal Çıkarlarımız İçin midir ?

Geçtiğimiz hafta Suriye konusunda, TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil hükümete bir yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM'de oylanarak geçti. Tezkereye 320 kabul, 129 ret oyu çıktı. Tezkere AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla kabul edildi.

Ey Gafiller! Ülkemizi Bölüp Hükmedemeyeceksiniz!!!

Yazar: 
Fevzi Moray

Sevgili dostlarım  ve kahraman silah arkadaşlarım , yaz sıcağında sizlerle paylaştığım  son yazım  haklı olarak pek itibar görmedi sanırım. O nedenle okulların açılmasını  bekleyip  biraz da üzerinde oynamalar yaptığım  yazımı  siz değerli insanlara  tekrar sunmayı görev addediyorum...

Savaşmayı Bil Gerisini Boşver..!

Demokrasi şeffaflık ve denetim sistemidir. Toplum devleti ve idarecileri sorgulayamıyor, denetleyemiyor, yönetime katılamıyor, istediği bilgileri gerek medya gerek devlet kurumları aracılığıyla öğrenemiyorsa o ülkede demokrasiden bahsedilemez!