Mart 2008

Nefes Darlığı

Yazar: 
Özgür Pınar IŞIK

 

   Uzun zamandır nefes sorunu çekiyorum.

PKK Terörü ve Bağımsız Politika

Yazar: 
Burak İNAN

 

PKK NEDEN BİTİRİLEMEDİ?

   PKK neden bitirilemedi ve arkasındaki güç kim soruları bizi ortak bir hedefe götürmektedir. Hedefin adı ABD’dir. Bölücü başı Apo’nun yakalandığı günden bugüne çok yol kat etmiş olabilirdik ve hatta belki de PKK’yı ciddi bir tehlike olmaktan çıkarmış olabilirdik.

   Neden yapamadık?

Şımarık Çocuğun Diktası

Yazar: 
Miraç ÇEVEN

 

   Şımarık çocuk sokakta oyun oynarken oyunbozanlık yapar. Evde kendi kardeşinin yemeğine göz diker. Olmadık yerde ağlar etrafına ve kendine zarar verir. Gerekli terbiye ve vicdani sorumluluk duygusuna sahip olmadığı için egosu için her şeyi yapabilir ve yapar da... Şımarıklık sosyal bir hastalıktır. Aile ve toplumla ortaklaşa tedavi edilebilen bir hastalıktır.

Politika Dergisi - Emete Gözügüzelli Mülakatı

PD Roportaj Ekibi: 
Gökhan DAĞ

 Gökhan DAĞ (GD): Kendinizi bize biraz tanıtır mısınız?

 

Emete Gözügüzelli (EG): Gökhan Bey, öncelikle sizin şahsınızda tüm Politika Dergisi’ne emek veren arkadaşlarımıza derginizin ilk çıkışında şahsıma da yer verdiği için çok teşekkür ediyorum. Böylesine tarihi bir süreçte “her şeyim vatan için” diyerek bir araya gelen siz Türk gençlerinin gelecekte milletimizin tarihini yönlendirecek pozisyonlarda olacağınıza inanıyorum. 

 

   Evet kısaca kendimden sizlere bahsedeyim. Anavatan’da pek çok kişi aslında beni Ayşe KOCATÜRK olarak bilmektedirler. Esasen adım Emete GÖZÜGÜZELLİ’dir. Yakın Doğu Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde hem lisans eğitimi hem de yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Daha sonra KKTC Dışişleri Bakanlığı’nda, sonra da TBMM’de danışman olarak görevlerde bulundum. Şuan Araştırmacı-Yazar olarak çalışmalarda bulunmaktayım. Türkiye’de Halkla Olaylar ve Tercüman gazetesinde “Kıbrıs Mektubu” isimli köşede yazılar yazmaktayım. Aynı zamanda Anavatan’da birçok yerel gazeteler, dergiler, internet sitelerinde de yazılarım neşrolunmaktadır.  Mısır’da çıkan Alghad Alarab gazetesinde de zaman zaman yazılarım yer almaktadır.

Nicel Demokrasimiz

 

   Sağlam elma mı? Çok elma mı?

   Yurttaşın ne aradığı, neyi aramaya yöneltildiği çok önemli.

   Demokrasi, ekonomi, politika, eğitim hatta futbol da bile rakamsal değerlendirmeci bir medyamız ve medyamızın yönlendirdiği toplumumuz mevcut.

İslam, Laiklik ve Türban

 

İslâm ve Lâiklik

Siyasi Parti Manevraları

 

Humeyni'nin Ayak Sesleri

Daha susacak mısınız?

İşte size faşizm!

Hey, liboşlar!

Siz sağ mı kalacağınızı düşünüyorsunuz?

Eğer düşünceniz öyleyse, İran’daki devrimden önce de demokrasi gelecek sanıyordu sizin gibiler. İlhan Selçuk'la bitecek mi sanıyorsunuz?

Rektörleri de, yargıçları da, öğretmenleri de, askerleri de içeri alacaklar.

Kemalist olan herkesi!

Ve sizle işleri de Ayetullah gelene kadar...

Basın Özgürlüğü

 

Sözün Bittiği Yerdeyiz

“Elsiz ayaksız bir yeşil yılan

Yaptıklarını yıkıyorlar Mustafa Kemal

Hani bir vakitler Kubilay’ı kestiler

Çün buyurdun, kesenleri astılar

Sen uyudun, asılanlar dirildi